Servei d'Anatomia Patològica

Els millors professionals per al diagnòstic de precisió dels pacients a través de lestudi morfològic i molecular de les seves cèl·lules i teixits. Ajudem a identificar el millor tractament personalitzat i establir un pronòstic fiable.

Secció de Patologia Genitourinària i Perinatal

 

La Secció de Patologia Genitourinària i Perinatal està formada per un equip de patòlegs experts, especialitzats en patologia ginecològica, urològica i perinatal.

La nostra missió és fer un diagnòstic integrat amb totes les dades morfològiques, fenotípices i moleculars que tenen implicacions directes en el tractament i el pronòstic dels pacients.

Secció de Patologia Genitourinària i Perinatal

Som centre de referència per a molts assaigs clínics de càncer de mama i estem auditats per a grups de gran solvència científica com SOLTI . Hem estat pioners en la caracterització molecular dels subtipus intrínsecs de càncer mamari i en la implementació d'algorismes diagnòstics complexos per establir el tractament i el pronòstic de les pacients. Des de fa anys estem acreditats per l'Agència Nacional d'Acreditació (ENAC) per la norma ISO-15189 per fer el Test Prosigna® en càncer de mama.

Incorporem l'estudi del microambient, incloent PD-L1 a les neoplàsies com a base de la moderna immunoteràpia en càncer de mama i tumors de bufeta urinària. Disposem de la tipificació molecular del càncer de bufeta urinària i pròstata.

Som referents nacionals i internacionals per a l'estudi de les lesions malignes i premalignes associades a virus del papil·loma humà i realitzem el seu genotipat amb gran precisió.

Secció de Patologia Genitourinària i Perinatal

Fem la caracterització de dianes terapèutiques en càncer d'ovari i endometri. Tres facultatius del nostre equip participen com a experts en la classificació dels tumors ginecològics de l'Organització Mundial de la Salut. Oferim a la comunitat el grup de perinatologia més expert amb la trajectòria més dilatada que els ha convertit en referents nacionals i internacionals d'aquesta patologia.

Dra. Olga Balagué
Cap de secció

Recursos de coneixement

Actualitat