VIII i IX Convocatòria de les Beques GILEAD a la Investigació Biomèdica

El 22 de novembre del 2022 es va celebrar la Cerimònia de lliurament de la VIII i IX Edició de les Beques Gilead a la Investigació Biomèdica a Madrid.

Una de les beques va recaure en el projecte: “Virological characterization in patients with prolonged shedding of SARS-CoV-2 RNA” liderat per la Dra Mª Angeles Marcos, Consultor del Servei de Microbiologia i investigadora d'ISGLOBAL.

Es tracta d'un projecte multidisciplinari en què participen a més del Servei de Microbiologia, l'Àrea Operativa del Core de Biologia, el Servei de Malalties Infeccions, el Servei d'Hematologia i l'Àrea de Vigilància Intensiva. A més, aquest projecte compta amb la col·laboració de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, liderat per la Dra. Nuria Rabella, cap de Virologia del Servei de Microbiologia.

Els pacients amb infecció per SARS-CoV-2 més greus, és a dir, aquells ingressats a les unitats de cures intensives i els pacients immunodeprimits presenten sovint replicació i eliminació persistent de SARS-CoV-2 durant setmanes i fins i tot mesos; això podria afavorir l'aparició de mutacions al genoma viral que ocasionarin fracàs en la resposta a la vacuna i als tractaments disponibles.

Així, els objectius del projecte són: 1) avaluar la viabilitat viral mitjançant el marcador subrogat RNA subgenòmic, i 2) caracteritzar virològicament l'emergència de soques mutants de SARS-CoV-2 mitjançant seqüenciació massiva.