Iñaki Ortiz de Landazuri Pascal, especialista del Servei d’Immunologia del CDB, reconegut dins del Programa TALENTS per la Fundació Catalunya La Pedrera

El passat dilluns 11 de desembre, la Fundació Catalunya La Pedrera va atorgar el reconeixement del Programa Talents a Iñaki Ortiz de Landazuri Pascal, actual especialista del servei d’Immunologia del Centre de Diagnòstic Biomèdic (CDB). El projecte premiat, titulat “Desenvolupament d’una teràpia CAR-T anti CD7 acadèmica pel tractament de neoplàsies hematològiques d’estirp T. Del laboratori a la clínica”, fou presentat per Iñaki Ortiz de Landazuri Pascal a l’edició de l’any 2022, durant el seu últim any de residència. A més a més, La Fundació Catalunya La Pedrera atorgà el reconeixement a la resta de premiats a les edicions dels anys 2022 i 2023 del programa TALENTS a personal jove investigador de diferents hospitals de Catalunya.

 

 Microtomía Automatizada.

A l’acte, celebrat a La Pedrera, va comptar amb la presència del Gerent Territorial de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) i representant de l’Hospital Germans Trias i Pujol, el Dr. Jordi Ara, el director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, el Dr. Josep Maria Campistol, el director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap de Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. Josep Tabernero, la sub gerent de l’Hospital de Bellvitge, la Sra. Sílvia Cordomí i per part de la Fundació Catalunya La Pedrera, el Sr. Lluís Farrés.

La Fundació Catalunya La Pedrera treballa per impulsar les vocacions i el talent als àmbits de la ciència i la medicina. És per això que des de l’any 2012 atorga les beques TALENTS amb l’objectiu de premiar, retenir i potenciar la carrera dels i les joves talents d’hospitals i centres de recerca. L’objectiu final és concedir unes ajudes post residència per que els premiats tinguin l’oportunitat de desenvolupar al màxim les seves capacitats i puguin dur a terme un projecte de recerca associat a les seves àrees d’especialització a fi i efecte de continuar vinculats assistencialment als seus centres hospitalaris.

En l’actualitat, el nostre company Iñaki Ortiz de Landazuri Pascal es troba treballant en el desenvolupament del projecte premiat a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), dirigit pel Dr. Manel Juan, cap de Servei d’Immunologia, i per la Dra. Mireia Uribe, investigadora d’IDIBAPS.